Cosun 125 jaar

Cosun 125 jaar

Jubileumportretten

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.

Organische oplossing voor chemische erfemissies
In onze artikelenserie voor Cosun Groeikracht komen boeren met bijzondere en verduurzamende initiatieven aan het woord. Vandaag: Het opvangen en organisch afbreken van afvalwater van de veldspuit, om erfemissies te reduceren.
Organische oplossing voor chemische erfemissies
Plantaardige voeding voor sporters: waar moet je op letten?
Plantaardige voeding voor sporters: waar moet je op letten?
Een zonnige prestatie op duurzaamheid
Aan de rand van Puttershoek, vlak aan de Oude Maas, ligt het Cosun Solar Park. Een 21 hectare grote zonneweide omgeven door een grondwal. Niet direct zichtbaar voor de omgeving, maar de impact is overduidelijk. De ruim 67.000 zonnepanelen leveren een hoeveelheid energie gelijk aan het verbruik van 8.200 huishoudens. Paul Hagens, terreinontwikkelaar bij Cosun Beet Company en projectleider van het Cosun Solar Park, vertelt hoe de ontwikkeling van het zonnepark tot stand is gekomen.
Een zonnige prestatie op duurzaamheid
Kennis over de plantaardige voeding van morgen
Gezond en duurzaam eten is voor veel mensen een belangrijk thema. De rol van plantaardige voeding en plantaardig eiwitten wordt daarin steeds groter. Maar welk effect heeft dit op je gezondheid? En hoe passen plantaardige producten precies in een duurzaam voedingspatroon?
Kennis over de plantaardige voeding van morgen
De kracht van het co-product
De wereldbevolking groeit. In de toekomst zullen we steeds meer monden moeten voeden. Meer land verbouwen om meer voedsel te produceren is daarvoor geen vanzelfsprekende oplossing. Daarom denkt Duynie na over elke kilogram van het gewas. Van de gewassen en ingrediënten die in de voedingsmiddelenindustrie worden verwerkt eindigt namelijk lang niet alles op een bord. Wat overblijft zijn co-producten; deze gaan bijvoorbeeld een vergister in of eindigen als veevoer, ingrediënten voor pet (food) en technische toepassingen zoals behanglijm. Hierdoor wordt verspilling voorkomen en worden gewassen optimaal verwaard. Dit is de missie waar Duynie zich voor inzet.
De kracht van het co-product
Kristallisatieproces met de helft minder gas: V-RISE
Om écht beduidend minder CO2 uit te stoten, zijn drastische stappen nodig. De kern van je productieproces omgooien bijvoorbeeld.
Kristallisatieproces met de helft minder gas: V-RISE
Aardbeienijs van veldbonen
Cosun Protein, een nieuwe emerging business unit van Cosun, produceert plantaardige eiwitten die kunnen worden gebruikt in voedingsmiddelen en dranken. Zo draagt het bedrijf bij aan de eiwittransitie: de verschuiving in de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige alternatieven.
Aardbeienijs van veldbonen
Gezondere muffins
Gezond en natuurlijk eten is in trek. En niet voor niets. Bepaalde plantaardige ingrediënten helpen nog eens extra om gezond te leven.
Gezondere muffins