Cosun 125 jaar

Cosun 125 jaar

Jubileumportretten

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.

Kennis over de plantaardige voeding van morgen
Gezond en duurzaam eten is voor veel mensen een belangrijk thema. De rol van plantaardige voeding en plantaardig eiwitten wordt daarin steeds groter. Maar welk effect heeft dit op je gezondheid? En hoe passen plantaardige producten precies in een duurzaam voedingspatroon?
Kennis over de plantaardige voeding van morgen
De kracht van het co-product
De wereldbevolking groeit. In de toekomst zullen we steeds meer monden moeten voeden. Meer land verbouwen om meer voedsel te produceren is daarvoor geen vanzelfsprekende oplossing. Daarom denkt Duynie Group na over elke kilogram van het gewas. Van de gewassen en ingrediënten die in de voedingsmiddelenindustrie worden verwerkt eindigt namelijk lang niet alles op een bord. Wat overblijft zijn co-producten; deze gaan bijvoorbeeld een vergister in of eindigen als veevoer, ingrediënten voor pet (food) en technische toepassingen zoals behanglijm. Hierdoor wordt verspilling voorkomen en worden gewassen optimaal verwaard. Dit is de missie waar Duynie Group zich voor inzet.
De kracht van het co-product
Kristallisatieproces met de helft minder gas: V-RISE
Om écht beduidend minder CO2 uit te stoten, zijn drastische stappen nodig. De kern van je productieproces omgooien bijvoorbeeld.
Kristallisatieproces met de helft minder gas: V-RISE
Aardbeienijs van veldbonen
Cosun Protein, een nieuwe emerging business unit van Cosun, produceert plantaardige eiwitten die kunnen worden gebruikt in voedingsmiddelen en dranken. Zo draagt het bedrijf bij aan de eiwittransitie: de verschuiving in de consumptie van dierlijke eiwitten naar plantaardige alternatieven.
Aardbeienijs van veldbonen
Gezondere muffins
Gezond en natuurlijk eten is in trek. En niet voor niets. Bepaalde plantaardige ingrediënten helpen nog eens extra om gezond te leven.
Gezondere muffins
Smoothiefles uit suikerbieten
Van kiem tot klant houden we rekening met mens en milieu. Uit onze gewassen kunnen we ingrediënten halen die chemische ingrediënten kunnen vervangen, bijvoorbeeld in cosmetica en home care producten. Ook maken we groene energie uit reststromen. Biobased grondstoffen helpen ons op weg naar een klimaatneutrale samenleving. Met wat wij doen, willen we een positieve impact hebben op het klimaat en de aarde.
Smoothiefles uit suikerbieten
Warmte uit suikerbieten
‘Nederland moet efficiënter met energie omgaan en meer hernieuwbare energie gebruiken. Alleen dan halen we de klimaatdoelen van Parijs. CO2-neutraal in 2050 is het streven. Daar werken alle bedrijven van Cosun aan via het SCO2RE programma’, zegt Bertram de Crom, corporate manager Environmental Affairs van Cosun.
Warmte uit suikerbieten
Boost voor je darmflora
Gefermenteerde voeding en dranken zijn wereldwijd een groeiend fenomeen in het schap, met een snel toenemend rendement. De voordelen van cichoreiwortelvezel en vezelfermentatie in de dikke darm worden steeds meer erkend als heel belangrijk voor de menselijke gezondheid.
Boost voor je darmflora