Cosun 125 jaar

Cosun 125 jaar

Jubileumportretten

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.

Medewerkersportret: Judith van den Berg
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.100 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Judith van den Berg, innovatiemanager bij Cosun RD&I en projectleider van Cosun 125 jaar.
Medewerkersportret: Judith van den Berg
Medewerkerportret: Leo Pingen
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Leo Pingen, senior productmanager en productdeveloper bij Aviko Rixona.
Medewerkerportret: Leo Pingen
Medewerkerportret: Arie Petter
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we met Arie Petter, servicemonteur bij WTB Sensus, Zwolle.
Medewerkerportret: Arie Petter
Vezel uit cichoreiwortel: veelzijdig en mét prebiotische kracht
Vezels hebben een positief effect op je (darm)gezondheid. Ook cichoreiwortelvezel, of inuline, de voedingsvezel én prebiotica die Sensus uit de cichoreiwortel haalt. Maar niet alle vezels zijn prebiotica. En een prebiotica is ook iets heel anders dan een probiotica. Eén ding hebben ze gemeen, en dat is een positief effect op je gezondheid door hun werking in je darmen. Veerle Dam, Health Science & Regulatory Affairs Specialist bij Sensus, legt ons uit wat de verschillen tussen prebiotica en probiotica zijn, wanneer een vezel een prebioticum is en hoe Sensus werkt aan inzicht in het effect van de cichoreiwortelvezel op de gezondheid.
Vezel uit cichoreiwortel: veelzijdig en mét prebiotische kracht
Telerportret: Arwin Bos
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we met Arwin Bos, Akkerbouwer en Voorzitter van de Raad van Beheer bij Cosun .
Telerportret: Arwin Bos
Gist vormt de plantaardige bite van morgen
Cosun Protein ontwikkelt plantaardige eiwitten die de functies van dierlijke eiwitten in voedingsmiddelen kunnen vervangen. Dit gaat voornamelijk om eiwitten uit melk, eigeel en kippenei-eiwit. Cosun Protein’s veldboneneiwit Tendra zorgt in plantaardige alternatieven voor yoghurt, kaas en bakkerijproducten voor structuurvorming. Daarmee vervult het de functies van melkeiwitten en van eigeel. In de zoektocht naar een vervanger voor kippenei-eiwit investeerde Cosun in het Wageningse revyve. Deze foodtech scale-up haalt een functioneel eiwit uit gist, dat naar eigen zeggen bouwt aan de textuur van het voedsel van morgen. Lokaal gewonnen, circulair, herkenbaar en met een lage CO2-footprint.
Gist vormt de plantaardige bite van morgen
Tendra: Bouwsteen voor een actieve levensstijl
De vraag naar plantaardige alternatieven neemt toe. Ook in active nutrition, het segment gericht op consumenten met een actieve of sportieve leefstijl. Veelvoorkomende producten zijn eiwitshakes op basis van wei-eiwit uit zuivel. Deze shakes bestaan voor het grootste deel uit eiwitpoeder, waardoor de zoektocht naar een geschikt plantaardig alternatief aandacht vraagt voor zowel smaak als textuur. Ricky van Beers, Technical Sales Specialist bij Cosun Protein, ziet in Tendra een gamechanger voor plantaardige active nutrition die op beide vlakken goed scoort. We spraken hem over de kansen voor Cosun Protein’s eiwit uit veldbonen.
Tendra: Bouwsteen voor een actieve levensstijl
Plantaardig genieten dankzij samenwerking en bieten
De bereidheid om plantaardige producten te proeven is hoog bij consumenten. Des te belangijker om consumenten te overtuigen met de smaak van je producten. Aviko werkt vanuit de ‘celebrating veggie’-strategie onder andere samen met Cosun Beet Company aan nieuwe, smaakvolle plantaardige producten met Fidesse®, een ingrediënt op basis van suikerbiet. Aviko Innovation Director Willem Fijten en Sr. Product manager Snackables Manfred Keizer vertellen over de nieuwe Aviko Falafelburger en de ontwikkeling van andere plantaardige producten op basis van Fidesse®.
Plantaardig genieten dankzij samenwerking en bieten