Vezelrijke producten
Handige ontbijtproducten en tussendoortjes zoals, granen en mueslirepen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen. Maar hoe zorg je in deze producten voor een betere voedingswaarde? Het antwoord ligt in cichoreiwortelvezel. Dankzij de neutrale tot zoete smaak en unieke eigenschappen kan cichoreiwortelvezel de suiker in mueslirepen vervangen en het vezelgehalte in de reep verhogen. Dit zorgt in de reep voor een goede binding en textuur. Handig, lekker, meer voedingsvezels en minder calorieën dus!
Goed voor je darmen
Cichoreiwortelvezel is niet zomaar een vezel. Het is een plantaardig prebioticum. Prebiotica vormen een voedingsbodem voor darmbacteriën die je gezondheid bevorderen. Cichoreiwortelvezel is het enige erkende plantaardige prebioticum. Het mooie is dat deze plantaardige prebiotica verwerkt worden in voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen en energierepen. De vezel zorgt dus voor een eindproduct met minder suiker, meer vezels, een goede binding en structuur. En kan bijdragen aan een normale darmfunctie door de frequentie van de stoelgang te bevorderen.
Er is echt een sterke focus op minder suiker in voedingsmiddelen. En op natuurlijke suikervervangers. De cichoreiwortel past perfect bij beide trends.”
Brigitte Peters, Technical Sales Support bij Sensus