Afbeelding Cichoreiwortelvezels een boost voor darmflora

Jouw tussendoortje maken we gezonder met cichoreiwortelvezels

Met onze plantaardige ingrediënten bieden we innovatieve oplossingen voor de groeiende vraag naar gezondere voeding. Bijvoorbeeld door vezels uit cichoreiwortel in een mueslireep te verwerken. Deze oplosbare voedingsvezel kan producten verrijken met vezels die een bijdrage leveren om de darmfunctie te bevorderen. Bovendien kan het suiker en vet in producten geheel of deels vervangen.

Lees meer
shape

Vezelrijke producten

Handige ontbijtproducten en tussendoortjes zoals, granen en mueslirepen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen. Maar hoe zorg je in deze producten voor een betere voedingswaarde? Het antwoord ligt in cichoreiwortelvezel. Dankzij de neutrale tot zoete smaak en unieke eigenschappen kan cichoreiwortelvezel de suiker in mueslirepen vervangen en het vezelgehalte in de reep verhogen. Dit zorgt in de reep voor een goede binding en textuur. Handig, lekker, meer voedingsvezels en minder calorieën dus!

Goed voor je darmen
Cichoreiwortelvezel is niet zomaar een vezel. Het is een plantaardig prebioticum. Prebiotica vormen een voedingsbodem voor darmbacteriën die je gezondheid bevorderen. Cichoreiwortelvezel is het enige erkende plantaardige prebioticum. Het mooie is dat deze plantaardige prebiotica verwerkt worden in voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen en energierepen. De vezel zorgt dus voor een eindproduct met minder suiker, meer vezels, een goede binding en structuur.  En kan bijdragen aan een normale darmfunctie door de frequentie van de stoelgang te bevorderen.

Afbeelding Cichoreiwortelvezels een boost voor darmflora
Er is echt een sterke focus op minder suiker in voedingsmiddelen. En op natuurlijke suikervervangers. De cichoreiwortel past perfect bij beide trends.”

Brigitte Peters, Technical Sales Support bij Sensus

Meer dan ontbijt
Cichoreiwortelvezel is niet alleen geschikt voor ontbijtproducten. Dankzij de verschillende vezeltypes is cichoreiwortelvezel heel veelzijdig. Sommige types hebben maar liefst zestig procent van de zoetkracht van suiker. Maar soms is een type met een lagere zoetkracht beter, omdat de smaak van andere ingrediënten dan beter uit de verf komt. Denk aan de notensmaak in hazelnootpasta of de cacao in chocolade. Daarnaast geeft het producten zoals yoghurt een lekker romige structuur. Bakkerijproducten krijgen dankzij cichoreiwortelvezel een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken, wat ideaal is voor glutenvrije producten, zoals muffins of cakes, die vaak wat bleek blijven. Met de waardevolle vezels van de cichoreiwortel kunnen we dus op veel manieren en in veel producten bijdragen aan een  innovatieve oplossingen voor een plantaardig voedingspatroon.

Maak het
met plant

Bij Cosun geloven we in de kracht van planten voor de wereld van morgen. Dat begint op de akkers van onze telers. De gewassen die zij verbouwen worden door Cosun verwerkt tot heerlijke voeding, voedzame ingrediënten en circulaire oplossingen. Samen met en voor onze telers bouwen we aan een duurzame keten en een toekomstbestendig verdienvermogen.

Bekijk onze impact
Scroll voor meer innovatieve oplossingen