Tal van voordelen
Tendra® overwint veelvoorkomende problemen bij plantaardige zuivelalternatieven. Zo wordt bij plantaardige oplossingen soms de eiwitfactor over het hoofd gezien. De meeste alternatieve producten zijn namelijk gemaakt op basis van kokos, haver of rijst, ingrediënten die weinig eiwitten bevatten. Andere alternatieven, zoals soja en erwten, bevatten wel eiwitten, maar hebben weer andere nadelen. Denk daarbij aan lange transportafstanden en een bonige, bittere smaak. Tendra® maakt het mogelijk om, in een plantaardig alternatief voor zuivel, zowel eiwit als een lekkere smaak te behouden.
Yoghurt zonder bonige bijsmaak
Tendra® biedt een plantaardig alternatief voor yoghurt zonder de bonige, bittere smaak die je in veel andere plantaardige alternatieven tegenkomt. Hierdoor zijn extra smaak- en zoetstoffen niet nodig om tot een lekker recept te komen. Bovendien reageert het als een van de weinige eiwitten uitstekend in het fermentatieproces voor yoghurt. Dit zorgt voor een goede structuur en een heerlijk romig mondgevoel.
Bij het vervangen van zuivel wordt de factor eiwit wel eens vergeten. Om eiwit te behouden in een plantaardig alternatief is een product zoals Tendra® uitermate geschikt.”
Celine Cantineau, applicatietechnoloog bij Cosun Protein